|
BellyDanceStars.ru Форум ценителей Восточного танца
|
|
| |
|
| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
fewauria Новый посетитель
|
Добавлено: Сб Мар 21, 2026 1:14 pm Заголовок сообщения: Məhz o gün, məhz o an |
|
|
Çoxları deyər ki, uduşlar təsadüf işidir. Mən də belə düşünürdüm. Ta o günə qədər.
Həmin gün işdən tez çıxmışdım. Normalda saat 6-da qurtarıram, amma nahardan sonra müdir dedi ki, yeni ilə hazırlıq görülüb, hamı evə gedə bilər. Təbii ki, sevindim. Hava da payızın son günlərinə nəzərən mülayim idi. Metroya tərəf gedərkən fikirləşdim: “Evə tez getmişəm, nə edim?”.
Dostlara yazdım – hamı işdəydi. Ailə də şəhər kənarında qohumların yanına getmişdi. Ev boş. Bəzən belə tək qalmaq yaxşıdır, amma bu dəfə nəsə darıxdırıcı hiss olunurdu.
Evə çatdım, çay dəmlədim. Telefonun ekranında saatlarla sürüşmək istəmirdim. Yadıma düşdü ki, bir neçə gün əvvəl bir tanışım mostbet indir apk edib orada oynadığından danışmışdı. O vaxt vecimə də almadım. Amma indi, evdə tək, heç nə etmədən oturmaqdansa, niyə olmasın?
Apk-nı yükləmək iki dəqiqə çəkdi. İçəri girdim. Dizayn tanış gəldi, çox qarışıq deyildi. Hesabım köhnədən vardı, bir dəfə baxıb çıxmışdım. Balans sıfır idi. Kartdan az pul yüklədim – elə bir məbləğ ki, itirsəm, sabah səhər yeməyinə təsir etməsin.
Oynamağa başladım. Futbol üzrə mərclərə baxdım, amma heç bir oyuna güvənim yox idi. Axı statistikaya baxmamışdım, komandaların hazırlığını bilmirdim. Sonra slotlara keçdim. Sadə bir oyun seçdim – üç barabanlı, klassik. Uşaqlıqda oynadığım oyun salonlarının yeni nəslini xatırladı.
Əvvəlcə heç nə olmadı. Kiçik uduşlar gəldi, yenə itirdi. Normaldı, dedim. Əyləncə üçündü, axı.
Və sonra...
Birinci baraban fırlandı, dayandı. İkinci, üçüncü. Ekranda üç eyni şəkil düzüldü. Səs çıxdı. Animasiya başladı. Mən hələ də çayımı içirdim, nə baş verdiyini anlamamışdım. Rəqəm gəldi: 1340 manat.
O an nə hiss etdimsə, təsvir edə bilmirəm. Ürəyim elə döyünürdü ki, telefonu əlimdən yerə salacaqdım. Ayağa qalxdım. Nəfəsim kəsildi. Oturub bir neçə saniyə ekrana baxdım. Düşündüm: “Sistem xətasıdı, indi sıfırlanacaq”. Amma sıfırlanmadı. Hesabda həmin rəqəm yazılmışdı.
Əllərim titrədi. Otaqda bir neçə dəfə gəzib-gəldim. Elə bildim, qonşular eşidəcək ürək döyüntümü.
Ağlıma gələn ilk şey: bunu çıxartmalıyam. Dərhal. Başqa heç nə düşünmədim. Slotları bağladım, mərcləri bağladım. Profilə keçdim. Ödəniş bölməsini açdım. Kartın nömrəsini üç dəfə yoxladım – hərf səhvi olmasın deyə. Əməliyyatı təsdiqlədim.
Gözləmə başladı. O 5-6 dəqiqə mənə bir ömür kimi gəldi. Hər saniyə telefonun ekranına baxırdım.
Bildiriş gəldi. “Hesabınıza vəsait daxil olub”.
O anda evdə tək idim, amma sanki bütün otaq işıqlanmışdı. Dərin nəfəs aldım. Oturdum kresloda. Bir az səssizcə oturdum, heç nə düşünmədim. Sadəcə hiss etdim ki, həyat bəzən ən gözləmədiyin anda, ən adi hərəkətlərinin arasında bir qapı açır.
Həmin axşam nə etdim? Çölə çıxdım. Gəzdim. Xiyabanda oturdum, bir çay içdim. İnsanlara baxdım. Onların heç biri bilmirdi ki, yanından keçdikləri adamın az əvvəl həyatında ilk dəfə bu qədər pul qazanıb. Və o pul əməkdən, yorğunluqdan, gecə-gündüz demədən işləməkdən yox, sadəcə bir anlıq bəxtdən gəlib.
Ertəsi gün dostumla görüşəndə ona danışdım. Dedi: “İnanmıram. Sən həmişə deyirdin ki, bu işlər boşdu”. Mən güldüm. Dedim: “Boşdu da. Amma o boşluqda bəzən bir şey çıxır. Çıxanda da bilmək lazımdır ki, nə vaxt dayanasan”.
O uduşun üstündən iki ay keçdi. Pulların bir hissəsi ilə qış üçün yeni gödəkçə aldım. Bir hissəsini anama göndərdim, nə olduğunu demədim – “işdən mükafat” dedim. Qalanı da bankda durur.
Hələ də vaxtaşırı oynayıram. Amma qaydam dəyişməyib: nəyisə itirsəm üzülməyəcəyim qədər qoyuram, qazansam da dərhal çıxarıram. Çünki bilirəm, oynamaq əyləncədir. Uduş isə sürpriz. Sürprizləri vaxtında qapmaq lazımdır.
O gün mən mostbet indir apk etməsəydim, bu hekayə olmazdı. Amma etdim. Və indi düşünəndə, bəzən telefonun yaddaşında sadəcə bir fayl kimi duran o proqram, mənim üçün bir gecəlik həyatın nə qədər gözlənilməz ola biləcəyini xatırlatdı.
Əsas uduş, bilirsən nədir? Nə vaxt dayanacağını bilmək. Mən o gecə dayandım. Və bununla fəxr edirəm. |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
|
|